تاریخچه , افتخارات و معرفی تیم ملی ایتالیا
- نوشته شده توسط sadeghi
- 30-07-1393, 14:44
- 4149 بازدید
- 145 بسته شده
نام تیم : تیم ملی ایتالیا
کشور : ایتالیا
ورزشگاه : المپیک رم
بهترین برد : ایتالیا 9 - 0 امریکا درسال 1948
لقب تیم : Gli Azzurri (لاجوردیها)
تاسیس : 1910
تیم ملی ایتالیا یکی از قدرتهای تاریخ فوتبال محسوب می شود. ایتالیایی ها که از جمله تیم های همیشه مدعی در رقابتهای اروپایی و جهانی بوده اند یکی از تیم هایی هستند که در سراسر جهان از جمله ایران هواداران بسیاری دارند. این کشور اروپایی که در جنوب قاره اروپا قرار دارد افتخارات متعددی را در جهان فوتبال از ان خود کرده است. هر چند که بسیاری از علاقمندان به این تیم معتقد هستند که اگر کمی خوش شانس تر بودند ویترین افتخارات انها از جام های بیشتری پربارتر می شد. برای مطالعه ای اجمالی بر تاریخچه تیم ملی فوتبال ایتالیا در رقابتهای مختلف به ادامه مطلب مراجعه فرمایید. |
تیم ملی فوتبال ایتالیا (به ایتالیایی: Nazionale di calcio dell’Italia) نماینده ایتالیا در رقابتهای فوتبال است و توسط فدراسیون فوتبال ایتالیا (FIGC) مدیریت میشود. ایتالیا با چهار دوره قهرمانی در سالهای ۱۹۳۴ (میلادی)، ۱۹۳۸، ۱۹۸۲ و ۲۰۰۶، دومین تیم موفق جهان در رقابتهای جام جهانی فوتبال پس از برزیل است. علاوه بر این، فتح قهرمانی اروپا در سال ۱۹۶۸، کسب مدال طلای المپیک تابستانی ۱۹۳۶ و دو عنوان قهرمانی در جام بینالمللی اروپای مرکزی در کارنامه این تیم وجود دارد. از بازیکنان معروف ایتالیایی میتوان به پائولو مالدینی، فرانچسکو توتی، الساندرو دل پیرو، دینو زوف، روبرتو باجو، جیانی ریورا، جانفرانکو زولا، فیلیپو اینزاگی، جوزپه برگومی، پائولو روسی، دونادونی، آلساندرو کاستاکورتا، آندره آ پیرلو، الساندرو نستا، جیان لوئیجی بوفون، اسکیلاچی، فابیو کاناوارو، انریکو کیزا، فرانکو بارزی، کریستین ویری و آلبرتینی اشاره کرد.
تیم های آث میلان و اینتر میلان دو تیم بزرگ این کشور در شهر میلان واقع شده و از مشخصه های فوتبال ایتالیا به حساب می آیند و بازی های این 2 تیم جزء اولین دربی دنیا به حساب می آید.
جام جهانی 1934 - ایتالیا تیم ملی ایتالیا : قهرمان پس از برگزاری اولین جام جهانی در سال 1930 در اروگوئه، جام جهانی 1934 در ایتالیا برگزار شد. در زمانی که بنیتو موسولینی دراوج قدرت بود و حضور این دیکتاتور برگزاری این رقابتها را تحت تاثیر قرار داده بود.در جریان این رقابتها بود که برای اولین بار رقابتهای مرحله مقدماتی جام جهانی برگزار شد. اروگوئه به منظور تلافی غیبت تیمهای اروپایی در رقابتهای سال 1930،در تورنمنت ایتالیا شرکت نکرد و بدین ترتیب تنها قهرمانی لقب گرفت که برای دفاع از عنوان قهرمانی اش،وارد عمل نشد. انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی حاضر به شرکت در این رقابتها نشدند و حتی ایتالیا نیز می بایست در رقابتهای مرحله مقدماتی شرکت می کرد. مصر اولین تیم تاریخ قاره آفریقا بود که به رقابتهای جام جهانی راه یافت. مرحله یک چهارم نهایی هر هشت تیم حاضر در این مرحله از قاره اروپا بودند. ایتالیا و اسپانیا به تساوی 1-1 رسیدند و در دیداری دیگر ایتالیا توانست مجوز صعود به دور بعد را کسب ند. ارتیش با نتیجه 1-2 مقابل مجارستان به برتری رسید. چکسلواکی 2-3 سوئیس را برد و آلمان با نتیجه 2-3 از سد سوئد عبور کرد. مرحله نیمه نهایی شرایط نامساعد آب و هوایی نقش مهمی را در دیدار ایتالیا و اتریش ایفا کرد. طوفانی که در شهر میلان رخ داد، زمین مسابقه را مبدل به زمینی گلی نمود. ایتالیایی ها تنها پس از یک روز استراحت پس از دیدارشان مقابل اسپانیا به مرحله نیمه نهایی گام گذاشتند و انریکه گوایتا، با به ثمر رساندن تک گل بازی تیم میزبان را روانه فینال نمود. در دیگر سو، چکسلواکی نیز با پیروزی 1-3 مقابل آلمان راهی فینال شد. فینال پنجاه هزار هوادار شاهدبرگزاری دیدار فینال بین ایتالیا و چکسلواکی بودند.آنتونین پوک درحالیکه تنها14 دقیقه به پایان بازی باقی مانده بود دروازه ایتالیا را بازکرد ولی 4 دقیقه بعد رایموندو اورسی بازی را به تساوی کشاند تا دیدار به وقتهای اضافه کشیده شود. بازیکنان تیم ملی چکسلواکی به خاطر یک لحظه غفلت از جوزپه مئاتزا، محکوم به از دست دادن قهرمانی شدند و او پاس گلی را به آنجلو شیاویو رساند و ایتالیا قهرمان این دوره لقب گرفت. قهرمانان و بدترینها جوزپه مئاتزا،یکی از برترین بازیکنان این رقابتها بود که در مرحله یک چهارم پایانی گل حساسی را وارد دروازه اسپانیا نمود و بازی با همان تک گل به نفع ایتالیا به پایان رسید.به علاوه به رغم مصدومیت در دیدار فینال، پاسی تماشایی به شیاویو رساند تا گل پیروزی بخش و قهرمانی ایتالیا رقم بخورد. نکته جالب توجه اینجا بود که شنیده می شد که موسولینی با ایوان اکلیند، داور دیدار مرحله نیمه نهایی دیدار کرده بود و این ماجرا بارها در طول تاریخ یادآوری می شود. فینال بین ایتالیا و چکسلواکی و درخشش خارق العاده مئاتزا و روحیه پیروزی طلبانه ایتالیایی ها همیشه در یاد طرفداران آتزوری است. مئاتزا به رغم مصدومیتش به بازی ادامه داد و گلزنی نمود. دیدار مرحله یک چهارم پایانی چک مقابل سوئیس که با برتری 2-3 چکسلواکی همراه بود نیز دیدار فوق العاده ای بود. برترین گلزنان ایتالیا انجلو شیاویو (ایتالیا – 4گل) رایموندو اورسی ( ایتالیا – 3 گل)
تیم ملی ایتالیا قهرمان جام جهانی 1934 (برای مشاهده در اندازه بزرگتر عکس را ذخیره کنید )
جام جهانی 1938 - فرانسه قهرمان: ایتالیا سومین رقابتهای تاریخ جام جهانی در سال 1938 و به میزبانی فرانسه برگزار شد و بدین ترتیب برای دومین دوره متوالی اروپا میزبان این رقابتها بود. البته رقابتهای جام جهانی نیز از جنگ های موجود بی نصیب نماند و تیم ملی اسپانیا به دلیل جنگهای داخلی در این کشور از حضور در این رقابتها ناکام ماند در این دور از رقابتها 12 تیم از اروپا حاضر بودند و تیمهای برزیل و کوبا نیز در این رقابتها حضور داشتند و از قاره آفریقا هیچ نماینده ای دراین رقابتها شرکت نمی کرد.مرحله اول رقابتها بدین ترتیب بود که دو تیم مقابل یکدیگر قرارمی گرفتند وتیم برتر به دور بعدی راه می یافت. دیدارهایی که در نهایت با نتیجه تساوی به پایان می رسید نیز بار دیگر تکرار می شد. در این مرحله 5 دیدار به وقتهای اضافه کشیده شد که در آنها برزیل موفق شد تا با نتیجه 5-6 مقابل لهستان به برتری دست یابد. دیدار آلمان و سوئیس که پس از 120 دقیقه نبرد با تساوی 1-1 به پایان رسید و در نهایت دوباره تکرار شد.بازی کوبا و رومانی که در پایان وقتهای اضافه 3-3 و بار دیگر برگزار شد و بازی ایتالیا مقابل نروژ که درپایان 120 دقیقه اضافه با برتری 1-2 آتزوری پایان یافت و در نهایت مصاف چکسلواکی و هلند که در 90 دقیقه بدون گل بود و در پایان وقتهای اضافه با برتری 0-3 چکسلواکی به پایان رسید.
مرحله یک چهارم پایانی در دیدارهای مرحله یک چهارم پایانی، مجارستان با نتیجه 2-0 از سد سوئیس عبور کرد. سوئد با 8 گل کوبا را شکست داد. ایتالیا 3-1 فرانسه میزبان را مغلوب کرد و دیدار برزیل و چکسلواکی با تساوی 1-1 به پایان رسید که درنهایت باتکرار مجدد این بازی برزیل توانست با نتیجه 1-2 از سد چکسلواکی عبور کند.
مرحله نیمه نهایی در دودیدار مرحله نیمه نهایی که به صورت همزمان برگزار شد، مجارستان با نتیجه 1-5 سوئد را شکست داد و ایتالیا 1-2 از سد برزیل عبور کرد تا دو تیم مجارستان و ایتالیا به فینال این رقابتها راه یابند.
فینال در دیدار فینال، ایتالیا با نتیجه 4-2 مقابل مجارستان به برتری دست یافت. کولائوسی در دقایق 6 و 35 و پیولا در دقایق 16 و 82 برای ایتالیا گلزنی کرده و تیتکس (8) و ساروسی (70) دروازه ایتالیا را بازکردند تا ایتالیا برای دومین بار در تاریخ رقابتهای جام جهانی به قهرمانی برسد.این دیدار در حضور 60.000 تماشاگر ورزشگاه استاد المیپیک د کولومبس برگزار شد و ایتالیا شروع بسیار خوبی داشت و در نهایت توانست جام قهرمانی را از آن خود کند.
برترین گلزنان ایتالیا: سیلویو پیولا ( ایتالیا – 5گل) جینو کولائوسی (ایتالیا – 4گل)
جام جهانی 1982 - اسپانیا ایتالیا: قهرمان پس از برگزاری این رقابتها در آرژانتین، بار دیگر میزبانی رقابتهای جام جهانی به قاره اروپا بازگشت و این بار اسپانیا میزبان این بازیها بود.دیگر زمان درخشش فرا رسیده بود: تیمهای بزرگ، گلهای بزرگ، ستاره های بین المللی و لباسهای تنگ. بدین ترتیب یکی از زیباترین وبهترین رقابتهای جام جهانی را شاهد بودیم. برای اولین بار بود که تورنمنت با حضور 24 تیم دنبال می شد و جام جهانی 16 تیمی گسترش یافت. دور اول از گروه اول این رقابتها، تیمهای لهستان و ایتالیا به دور بعد راه یافتند و کامرون و پرو حذف شدند.
دور دوم دور دوم این رقابتها متشکل از 4 گروه 3 تیمی بود که تنها تیم صدرنشین به رقابتهای بعد می رسید. لهستان صدرنشین گروه اول شد و آلمان غربی با حذف انگلیس و اسپانیا از گروه دو، به عنوان تیم صدرنشین این گروه به مرحله بعدی رقابتها راه یافت. گروه سه ، گروه مرگ بود که متشکل از ایتالیا، برزیل و آرژانتین بود و ایتالیا موفق شد تا به عنوان تیم صدرنشین به دور بعدی برسد. در گروه دی نیز تیم فرانسه با برتری نسبت به اتریش و ایرلند شمالی تیم صدرنشین گروهش شد. مرحله نیمه نهایی در یکی از دیدارهای مرحله نیمه نهایی ایتالیا موفق شد تا با نتیجه 0-2 مقابل لهستان به برتری دست یابد و در دیگر دیدار برگزار شده که کار به ضربات پنالتی کشیده شد، آلمان غربی در نهایت با نتیجه 4-5 از سد فرانسه عبور کرد فینال دیدار فینال این رقابتها روز یازدهم جولای در شهر مادرید میان دو تیم ایتالیا و آلمان غربی برگزار شد که ایتالیا با پیروزی 1-3 مقابل حریفش، جام قهرمانی را از آن خود کرد.بدین ترتیب ایتالیا سومین جام قهرمانی اش در رقابتهای جام جهانی را کسب کرد.
در دیدار مرحله رده بندی هم لهستان موفق شد تا با نتیجه 2-3 از سد فرانسه عبور کرده و تیم سوم لقب بگیرد. برترین گلزن ایتالیا پائولو روسی (ایتالیا - 6 گل) ( آقای گل مسابقات)
پائولو روسی آقای گل جام جهانی 1982 در فینال مقابل آلمان غربی
جام جهانی 2006 - آلمان ایتالیا: قهرمان واپسین جام جهانی برگزار شده غرور ملی از دست رفته آلمانیها را برگرداند. این جام آخر برای رونالدو و زینالدین زیدان بود و همچنین اشتباهات مهلک زیادی در این جام دیده شد.
دور دوم و مرحله یکچهارم نهاییایتالیا با یک پنالتی جنجالی که فابیو گروسو در آخرین ثانیههای بازی مقابل استرالیا به دست آورد پیروز شد و سپس اوکراین را از پیش رو برداشت.
نیمهنهایی
روند عالی میزبان مقابل ایتالیا به پایان رسید و دو گل وقت اضافی باعث شد ایتالیاییها به فینال برسند. گروسو بار دیگر قهرمان ایتالیا بود و گلی بسیار حیاتی زد.
دیدار نهایی
فرانسه و ایتالیا به تساوی یک بر یک رسیدند و بازی به وقت اضافی کشید. در اوج حساسیت، زیدان با سر به سینه مارکو ماتراتزی کوبید تا در آخرین مسابقه رسمی خود با کارت قرمز مستقیم اخراج شود. دیوید ترزگه یک پنالتی حساس را از دست داد و گروسو آخرین پنالتی ایتالیا را گل کرد تا تیمش قهرمان شود.
تیم ملی ایتالیا 2006 - قهرمان
یورو 2000- هلند و بلژیک ایتالیا: نایب قهرمان برای اولین بار مسابقات قهرمانی اروپا با میزبانی مشترک برگزار شد. بلژیک و هلند بر پیشنهادهای میزبانی اسپانیا و اتریش غلبه کردند. این دو کشور 31 مسابقه را از 10 ژوئن تا 2 جولای 2000 در هشت شهر مختلف برگزار کردند؛ چهار شهر در هلند و چهار شهر در بلژیک که در سال 1972 به تنهایی میزبان جام ملتها بود. در یکچهارم نهایی ایتالیا و پرتغال به شکستناپذیری ادامه دادند و رومانی و ترکیه را بردند. اما هلند بهترین عملکرد این دور را داشت و یوگسلاوی را شش بر یک برد. اما این آخرین شادی هلندیها بود. هلند مقابل ایتالیا دو پنالتی را از دست داد (پاتریک کلایورت و فرانک دیبوئر) و برای چهارمین بار در هشت سال در ضربات پنالتی حذف شد! از ایتالیا هرچند جیانلوکا زامبروتا در دقیقه 34 اخراج شد، اما فرانچسکو تولدو، بهترین بازیکن میدان ضربه پنالتی پل بوسولت را مهار کرد و مردان دینو زوف به فینال رسیدند. ایتالیا در آستانه دومین قهرمانی خود بود که فرانسه اوضاع را برگرداند. آنها اولین تیمی شدند که پس از قهرمانی در جام جهانی بلافاصله قهرمان یورو هم میشوند. روژه لومر و دینو زوف در ترکیب تیمهایشان دست برده بودند و یوری جورکائف و کریستف دوگاری در ترکیب اصلی فرانسه به میدان رفتند و مارکو دلوکیو در ایتالیا جانشین فیلیپو اینتزاگی شده بود. در ابتدای بازی ضربه تیری آنری در چارچوب دروازه تولدو بود و تولدو یک بار هم روی ضربه جورکائف به دردسر افتاد. در سوی دیگر هم دمتریو آلبرتینی با ضربهای ایستگاهی دروازه حریف را به خطر انداخت. در دقیقه 55 بود که مارسل دسایی نتوانست سانتر جیانلوکا پسوتو را دور کند و دلوکیو از فاصلهای نزدیک گلزنی کرد. کمی بعد الساندرو دلپیرو در آستانه زدن گل دوم بود اما این اتفاق نیفتاد. در سوی دیگر تولدو چند واکنش عالی داشت. لومر دیوید ترزگه را به میدان فرستاد تا تیمش سه مهاجم داشته باشد و سیلوین ویلتورد در نهایت در فاصله چند ثانیه به پایان بازی گلزنی کرد. بازی به وقت اضافی کشیده شد و فرانسه مصمم بود که شکست را به پیروزی تبدیل کند. در دقیقه 103 بود که ترزگه روی سانتر روبر پیرس با ضربهای مهارنشدنی سقف دروازه ایتالیا را به لرزه درآورد و فرانسه با این گل طلایی قهرمان شد و دیدیه دشان جام را بالای سر برد.
مشخصات کشور :
نتایج در جام جهانی : نتایج در جام ملتهای اروپا :
2012ـ نایب قهرمان
علاقمندان می توانند به مراجعه به فروشگاه محصولات متنوع مربوط به تیم ملی ایتالیا را خریداری نمایند. از جمله محصولات مرتبط با ایتالیا پکیج کامل تاریخچه تیم ملی فوتبال ایتالیا از ابتدا تا حال است .
|
ارسال نظر
نظر شما:
همه نظراتی که فاقد محتوای تبلیغاتی و یا توهین امیز باشد پس از تایید مدیران سایت منتشر می شوند