شرح 3 قهرمانی ایران در تاریخ جام ملتهای آسیا » دانلود کلیپ فوتبال گلهای فوتبال فروش فیلم فوتبال گل سیتی هایلایت استقلال پرسپولیس HD

مقالات

برای مشاهده متن کامل هر مطلب بر روی ان کلیک کنید

مقالات مرتبط با این مطلب

پربازدیدترین مقالات

شرح 3 قهرمانی ایران در تاریخ جام ملتهای آسیا

  • نوشته شده توسط sadeghi
  • 5-10-1393, 13:45
  • 3975 بازدید
  • 145 پسند شده
توسط: sadeghi در 5-10-1393, 13:45
شرح 3 قهرمانی ایران در تاریخ جام ملتهای آسیا

 

 

جام ملتهای آسیا 1968:

دور پایانی جام ملت‌های آسیا در ماه دسامبر سال ۱۹۶۸ میلادی برگزار شد. این بازی‌ها در ۱۰ مه آغاز شد و در ۱۹ مه به پایان رسید. این دوره از بازی‌ها در به میزبانی کشور ایران در شهر تهران برگزار شده است.

در پایان بازی‌ها کشور ایران برای اولین بار به مقام قهرمانی دست یافت، همچنین کشور برمه به مقام دوم، کشور اسرائیل به مقام سوم و تیم چین تایپه به مقام چهارم دست یافت است.

 

 

بازیکنان تیم ملی ایران 1968

 

 

 

 

ترکیب تیم ملی ایران در جام ملت های 1968: عزیز اصلی، فرامرز ظلی، محراب شاهرخی، جعفر کاشانی، حسن حبیبی(کاپیتان)، مصطفی عرب، پرویز قلیچ خانی، حمید امینی خواه، عبدالله ساعدی، کارو حق وردیان، حسین فرزامی، فریبرز اسماعیلی، علی جباری، اکبر افتخاری،غلام وفاخواه، اصغر شرفی، حسین کلانی و همایون بهزادی.

شرح بازی‌ها

در پایان بازی‌ها کشور ایران برای اولین بار به مقام قهرمانی دست یافت، همچنین کشور برمه به مقام دوم، کشور اسرائیل به مقام سوم و تیم چین تایپه به مقام چهارم دست یافت است.

در پایان بازی‌ها کشور ایران برای اولین بار به مقام قهرمانی دست یافت، همچنین کشور برمه به مقام دوم، کشور اسرائیل به مقام سوم و تیم چین تایپه به مقام چهارم دست یافت است.

اسرائیل چهار سال پس از کسب قهرمانی در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا به تهران سفر کرد. دور نهایی مسابقات در تهران برگزار شد؛ در دورانی که می‌توان آن را شروع سلطه ایران بر فوتبال آسیا دانست؛ ایرانی که پس از شروع موفق در این مسابقات توانست دو دوره متوالی قهرمان شود.

دور پایانی مسابقات جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸ شاهد افزایش شرکت کنندگان بود و تعداد تیم‌هایی که برای رسیدن به این افتخار مبارزه می‌کردند، از چهار تیم به پنج تیم افزایش یافت؛ ایران میزبان به همراه اسرائیل، هنگ‌کنگ، جمهوری چین و برمه که برای اولین بار به این مسابقات راه یافته بودند، رقابت می‌کرد.

 

ایران ۲-۰ هنگ کنگ (۲۰اردیبهشت ۴۷)

ایران کارش را با پیروزی آغاز کرد. در بازی مقابل هنگ‌کنگ همایون بهزادی گلزنی کرد تا اولین گل ایران را در دقیقه ۷۰ به ثمر برساند و علی جباری در فاصله دو دقیقه مانده به پایان این مسابقه که در ورزشگاه امجدیه که بعد از انقلاب نام ورزشگاه شهید شیرودی را به خود دید، گلزنی کرد تا ایران در این مسابقه دو بر صفر به پیروزی برسد.

 

 

ایران ۴-۰ جمهوری چین (۲۳ اردیبهشت ۴۷)

همایون بهزادی با گلزنی در دقیقه ۳۱ بازی در پیروزی چهار بر صفر ایران مقابل جمهوری چین به جمع دو گله‌های این مسابقات اضافه شد و حسین کلانی (۳۴)، اکبر افتخاری (۵۱) و غلامحسین فرزانی (۵۶) نیز نام خود را در فهرست گلزنان ثبت کردند.

 

 

ایران ۳-۱ برمه (۲۶ اردیبهشت ۴۷)

برمه نیاز به یک نتیجه خوب دیگر داشت تا امیدهایش برای رسیدن به قهرمانی در آسیا قوی‌تر شود اما ایران مقابل این کشور بسیار قدرتمند ظاهر شد.

حسین کلانی اولین گل ایران را در پیروزی سه بر یک این کشور مقابل برمه در دقیقه دوم مسابقه به ثمر رساند و در حالی که اونگ خی پنج دقیقه بعد بازی را به تساوی کشاند، گل اکبر افتخاری در دقیقه ۶۰ و همایون بهزادی در دقیقه ۷۱ پیروزی ایران را تضمین کرد.

 

اسرائیل ۴-۱ تایوان (۲۷ اردیبهشت ۴۷)

اسرائیل مقابل جمهوری چین به پیروزی بازگشت. موشه رومانو برای دومین بار دو گله شد و با زدن سومین و چهارمین گل خود در این مسابقات در دقایق ۲ و ۶۰ و ژوان لی بازی را در دقیقه ۴۶ به تساوی کشاند. شمئول رزنتال در دقیقه ۷۰ و گیورا اشپیگل در دقیقه ۷۶ گلزنی کردند تا این مسابقه با نتیجه چهار بر یک به سود اسرائیل به پایان برسد.

 

 

 

 جام ملت‏های فوتبال آسیا در سال 1968 بالای دستان ملی‏ پوشان وقت ایران پس از پیروزی بر اسرائیل

 

 

ایران ۲-۱ اسرائیل (۲۹ اردیبهشت ۴۷)

اسرائیل در آخرین بازی خود به مصاف ایران رفت. گیورا اشپیگل با گلزنی در دقیقه ۵۶ چهار گله شد و به هم‌تیمی‌اش موشه رومانو ملحق شد اما همایون بهزادی نیز چهارمین گل خود را در این مسابقه به ثمر رساند تا او هم به جمع چهار گله‌ها بپیوندد.

این یک امتیاز برای ایران کافی بود تا قهرمانی به میزبان برسد، اما پرویز قلیچ‌خانی در فاصله چهار دقیقه مانده به پایان مسابقه گلزنی کرد تا ۳۰ هزار هواداران حاضر در ورزشگاه امجدیه را هیجان‌زده کند. در این مسابقات برمه با پیروزی دو بر صفر مقابل هنگ‌کنگ دوم شد و اسرائیل در مکان سوم ایستاد.

 

 

 

 

جام ملتهای آسیا 1972:

دور پایانی جام ملت‌های آسیا در ماه دسامبر سال ۱۹۷۲ میلادی برگزار شد. این بازی‌ها در ۷ مه آغاز شد و در ۱۹ مه به پایان رسید. این دوره از بازی‌ها در به میزبانی کشور تایلند در شهر بانکوک برگزار شده است.

در پایان بازی‌ها کشور ایران به مقام قهرمانی دست یافت، همچنین کشورهای کره‌جنوبی به مقام دوم، کشور تایلند به مقام سوم و تیم کامبوج به مقام چهارم دست یافت است.

 

تیم ملی ایران پس از قهرمانی در سال 1968 بار دیگر توانست در سال 1972 قهرمانی در جام ملت‌ها را تجربه کند. جام ملت‌های آسیا در سال 1972 برای اولین بار در جنوب شرق آسیا برگزار شد. تایلند میزبان 6 تیم آسیایی بود تا تکلیف قهرمان این دوره از رقابت‌ها مشخص شود.

 

ترکیب تیم ملی ایران در جام ملت های 1972: ناصر حجازی، بهرام مودت، ابراهیم آشتیانی، مجید حلوایی، مصطفی عرب(کاپیتان)، پرویز قلیچ خانی، جعفر کاشانی، اکبر کارگرجم، جواد قراب، کارو حق وردیان، علی پروین، رضا وطن خواه، مهدی مناجاتی، علی جباری، علیرضا حاج قاسم، غلامحسین مظلومی، صفر ایرانپاک، اصغر شرفی، حسین کلانی و همایون بهزادی.

 

 

 

 کاروان تیم ملی ایران در حال عزیمت از فرودگاه مهرآباد به جام ملت های 1972 بانکوک
کاروان تیم ملی ایران در حال عزیمت از فرودگاه مهرآباد به جام ملت های 1972 بانکوک

 

 

 

 

میزبان بدون بازی مقدماتی جواز حضور در این دوره را بدست آورد. همچنین کره جنوبی که چهار سال قبل نتوانسته بود در جام ملت‌ها حضور داشته باشد، در این دوره به بازی‌ها برگشت. ایران نیز که مدافع عنوان قهرمانی بود با ترکیبی قدرتمند پای به مسابقات گذاشته بود. این دوره معرفی سه تیم جدید به جام ملت‌های آسیا بود. سه تیم عراق، کویت و کامبوج برای نخستین بار در این رقابت‌ها حاضر بودند.

 

بازی های این دوره از 7 می 1972 شروع شد تا تیم‌های حاضر در این دوره به صورت گروهی به رقابت با هم بپردازند. ایران بازی ها را با گل‌های حسین کلانی و صفر ایرانپاک طوفانی شروع کرد و موفق شد کامبوج را با دو گل شکست دهد. دیدار عراق و کره نیز پس از 90 دقیقه به تساوی بدون گل رضایت دادند ولی عراق در ضربات پنالتی با نتیجه 4 بر 2 صاحب برتری شد.

 

تایلند میزبان نیز در اولین دیدار خود ناامیدکننده ظاهر شد و با 2 گل برابر کویت شکست خورد. ایران در دومین دیدار خود در این رقابت‌ها کیفیت خود را نشان داد و با نتیجه 3 بر صفر عراق را شکست داد. هت تریک حسین کلانی باعث شد تا ایران نشان دهد برای قهرمانی به این رقابت‌ها پای گذاشته است.

 

همچنین دیدار عراق و تایلند نیز به تساوی یک بر یک رسید. ایران در سومین دیدار خود بازی باخته را از تایلند برد و موفق شد این تیم را با نتیجه 3 بر 2 شکست دهد. ابتدا تایلند بازی را بهتر شروع کرد و توانست دروازه ایران را باز کند و در آستانه پیروزی در این دیدار قرار گیرد. ایران در عرض 5 دقیقه به بازی برگشت و با هت تریک علی جباری موفق شد پیروزی مسابقه شود تا یک دیدار سخت را پشت سر بگذارد.

 

کره‌جنوبی موفق شد کامبوج را با نتیجه 4 بر یک شکست دهد تا با قدرت خودش را برای رقابت با کویت اماده کند. در نهایت بخلاف انتظارها کویت توانست شگفتی بیافریند و با نتیجه 2 بر یک کره‌جنوبی را شکست دهد. در نهایت برای تعین تیم صعود کننده این گروه دو تیم کامبوج و کویت به مصاف هم رفتند که در نهایت این کامبوج بود که توانست با برتری برابر کویت همراه کره جنوبی به مرحله بعد صعود کند.

 

کامبوج پس از صعود سخت از این گروه در مرحله نیمه نهایی به مصاف ایران رفت و با ارائه یک بازی قابل قبول با نتیجه 2 بر یک شکست خورد تا ایران به دیدار نهایی راه یابد. پرویزقلیچ‌خوانی توانست قهرمان ایران در این بازی لقب گیرد و گل برتری ایران را به ثمر برساند. قبل از این گل صفر ایرانپاک توانسته بود گل نخست را برای کشورش به ثمر برساند. به این ترتیب ایران موفق شد تیم سخت کوش کامبوج را از سد راه خود بردارد.

در دیگر دیدار حساس این مرحله رویای قهرمانی تایلند در خانه با شکست از کره جنوبی در ضربات پنالتی به پایان رسید. دیدار این دو تیم در جریان بازی با تساوی یک بر یک همراه شد ولی میزبان در ضربات پنالتی شکست خورد و حذف شد.

 

به این ترتیب دو تیم ایران و کره‌جنوبی در دیدار نهایی برابر همبه میدان رفتند که ایران با نتیجه 2 بر یک صاحب برتری شد و برای دومین بار پیاپی قهرمان جام ملت‌ها آسیا شد. نیمه نخست دیدار نهایی گلی در بر نداشت. علی جباری در دقیقه 49 طلسم دروازه ها را گشود تا ایران از حریف خود پیش بیفتد. پس از این گل کره ای به بازی برگشتند و در دقیقه 68 با ضربه پارک لی چوان بازی را به تساوی کشاندند تا این دیدار در پایان 90 دقیقه با تساوی یک بر یک به پایان برسد و به وقت‌های اضافه کشیده شود.

 

حسین کلانی که در پایان این رقابت ها عنوان آقای گلی را کسب کرد در دقیقه 107 موفق شد گل برتری ایران را به ثمر برساند و این تیم را به دومین قهرمانی پیاپی خود برساند.

 

 

ایران قهرمان جام ملتهای آسیا 1972

 جام قهرمانی مسابقات جام ملتهای آسیا 1972 در دستان بازیکنان تیم ملی ایران - ورزشگاه بانکوک

 

 

 

 

در دیدار رده‌بندی نیز تابلند موفق شد در ضربات پنالتی کامبوج را شکست دهد و عنوان سومی را کسب کند.

 

 

جام ملتهای آسیا 1976:

 

 

 

 

کنفدراسیون فوتبال آسیا در ادامه گزارشهای خود در مورد ادوار گذشته جام ملتهای آسیا به سومین قهرمانی ایران در سال 1976 به عنوان بزرگترین قدرت فوتبال آسیا در آن دوران پرداخته است.

تارنمای اف سی سی در گزارشی نوشت: ایران با کسب سه قهرمانی در کنار عربستان بعد از ژاپن که چهار قهرمانی در کارنامه دارد، دومین تیم موفق آسیا در تاریخ این جام محسوب می شود.

اما قبل از آنکه عربستانی ها با کسب سه عنوان قهرمانی طی سالهای 1984 تا 1996 به قدرت آسیا تبدیل شوند و ظهور ژاپن که در چهار دوره از شش دوره قبل این رقابتها قهرمان شده است، تیم ملی ایران قدرت برتر آسیا بود.

تیم ایران برای اولین بار در سال 1968 که میزبان این تورنمنت بودند قهرمان شدند. ایران چهار سال بعد در تایلند با شکست کره جنوبی در دیدار فینال جام را تصاحب کرد و در سال 1976 ایران بار دیگر در خانه خود سومین جام آسیا را بدست آورد؛ دستاوردی که هنوز تکرار نشده است.

تیم ایران روز چهارم ژوئن در شروع مسابقات خود در تهران در گروه بی مقابل عراق با گل های ناصر نورایی و حسن روشن با نتیجه دو بر صفر به پیروزی دست یافت.

دو روز بعد عراق در برابر چالش دشوار یمن جنوبی موفق شد با نتیجه یک بر صفر پیروزی را از آن خود کند.

ایران روز 8 ژوئن با شکست یمن جنوبی آخرین دیدار مرحله گروهی خود را برگزار کرد. پیروزی هشت بر صفر ایران بعد از شروع غیرتماشایی آنها در مرحله گروهی، بهانه ای برای غریو شادی هواداران تیم بود.

گل های علیرضا عزیزی در دقیقه 17 قبل، نورایی در دقایق 40 و 42 و علیرضا خورشیدی در دقیقه 45 برتری ایران در نیمه اول را رقم زد. در نیمه دوم هم نشانه ای ازکم کردن فشار بر حریف مشاهده نشد و غلامحسین مظلومی با هت تریک خود در مرکز توجه قرار گرفت و عزیزی نیز بار دیگر در دقیقه 73 برای ایران گلزنی کرد.

در گروه ای در تبریز، در روز سوم ژوئن کویت دو بر صفر برابر مالزی پیروز شد که برای اولین بار در این رقابتها شرکت می کرد.

مالزی دو روز بعد در دیدار برابر چین بازی بهتری ارایه کرد و به تساوی یک بر یک دست یافت؛ هر چند آنها می توانستند نتیجه بهتری بگیرند.

چین با وجود شکست یک بر صفر برابر کویت در آخرین دیدار خود در مرحله گروهی ، به جمع چهار تیم برتر این تورنمنت راه یافت.

در مرحله حذفی، کویتی ها اولین تیمی بودند که به فینال راه یافتند، هر چند دیدار آنها مقابل عراق به وقت اضافه کشیده شد اما آنها در نهایت با نتیجه 3 بر 2 در تهران پیروز شدند. کویت با گل های فاروق ابراهیم و کاملی پیش افتاد. اما صباح عبدالجلیل و فلاح حسن نیز برای عراق گلزنی کردند تا دیدار به وقت اضافه کشیده شود. گل دقیقه 100کاملی صعود کویت را به فینال قطعی کرد.

ایران هم نظیر کویت چالش دشواری را در مرحله نیمه نهایی مقابل چین پشت سر گذاشت. دیدار دو تیم در وقت عادی بدون گل پایان یافت.

اما مقاومت چینی ها در وقت اضافه شکست شد و خورشیدی در دقیقه 100 و روشن در دقیقه 119 برای ایران گل زدند تا میزبان با نتیجه دو بر صفر راهی فینال شود.

روز 13 ژوئن ایران به دنبال تصاحب سومین قهرمانی پیاپی خود بود. در حالی که حریف آنها کویت هم تلاش می کرد برای اولین بار قهرمان آسیا شود.

در پایان ایران در حضور 100 هوادار نومید نشد و گل علی پروین در دقیقه 73 ، جایگاه ایران را به عنوان بزرگترین تیم آسیا در آن دوران تحکیم بخشید.

چین که اولین حضور خود را در این رقابتها تجربه می کرد کسب عنوان سومی لحظه مهمی برای آنها بود. هی جیا توانست دروازه عراق را باز کند و چین را صاحب پیروزی کند.

 

 

 

ارسال نظر

نام:* ایمیل:*
نظر شما:
سوال:
حاصل 2+2 مساوی؟ (به عدد)
پاسخ:*

همه نظراتی که فاقد محتوای تبلیغاتی و یا توهین امیز باشد پس از تایید مدیران سایت منتشر می شوند

بازدید کننده محترم شما هنوز به عضویت درون سایت در نیامده اید , پیشنهاد میکنم درون سایت عضو شوید ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.