دانلود کلیپ فوتبال گل استقلال پرسپولیس بارسلونا رئال مادرید فیلم آرشیو قدیمی فوتبال فروشگاه گل سیتی

مروری بر آمار و ارقام تاریخ جام ملتهای آسیا
- نوشته شده توسط sadeghi
- 30-09-1393, 14:04
- 3016 بازدید
- پسند شده 150

جام ملتهای آسیا یک جام فوتبال است که کنفدراسیون فوتبال آسیا (ایافسی) آن را برگزار میکند. قهرمان این رقابت ها به طور خودکار به جام کنفدراسیونها راه مییابد. این جام از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۸۳ هر چهار سال یک بار برگزار میشد. به دلیل همزمانی این جام با جام ملتهای اروپا و المپیک، کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم گرفت تا دورهٔ این بازیها را تغییر دهد تا در سطح جهان به این جام توجه بیشتری شود. بعد از جام ملتهای آسیا ۲۰۰۴، این جام در سال ۲۰۰۷ برگزار شد (با فاصله سه سال)، اما از این پس باز هم هر چهار سال یکبار برگزار خواهد شد.
قدرتهای اول آسیا سالیان سال بر این جام حکمفرمایی میکردند، تیمهای ژاپن و کره جنوبی از شرق و تیمهای ایران و عربستان سعودی از غرب، همواره در میان یکی از تیمهای دیدار پایانی بودهاند. در میان تیمهای دیگری که در این جام موفق بودهاند میتوان به عراق، امارات، کویت و چین اشاره کرد.تیم قدرتمند استرالیا تازهترین کشوری است که به این جام اضافه شدهاست.
1- پر افتخار ترین تیم جام:
ژاپن با کسب 4 عنوان قهرمانی و یک عنوان چهارمی بالاتر از عربستان و ایران، پرافتخارترین تیم آسیا می باشد.
2- پر افتخار ترین بازیکن:
پرویز قلیچ خانى كاپیتان سابق تیم ملى با كسب 3 عنوان قهرمانى، پرافتخارترین بازیكن قاره آسیاست. قلیچ خانى در 3 دوره پیاپى همراه با ایران در جام ملت هاى آسیا به مقام قهرمانى دست یافته است كه در دوره سوم به عنوان كاپیتان جام قهرمانى را بالاى سر برد. تنها بازیكنى كه مى تواند به این ركورد دست یابد كاواگوچى دروازه بان ژاپن است كه در صورت قهرمانى در این دوره با ركورد قلیچ خانى برابرى خواهد كرد.
3- پر افتخار ترین مربی:
كارلوس آلبرتو پریرا مربى سرشناس برزیلى با 2 عنوان قهرمانى در سال های 1980 با كویت و 1988 با عربستان پرافتخارترین مربى در تاریخ این مسابقات است.
در 13 دوره گذشته، 6 بار مربیان بومی آسیایى و 7 بار نیز مربیان غیرآسیایى تیم هاى خود را به عنوان قهرمانى رسانده اند. ایران در هر 3 دوره ای كه به عنوان قهرمانى دست یافته است با مربیان ایرانى موفق به انجام این مهم شده است.
4- بهترین بازیکن جام:
انتخاب بهترین و باارزش ترین بازیكن جام (MVP) از سال 1984 در دستور كار AFC انتخاب بهترین و با ارزش ترین قرار گرفت. اگرچه در دوره هاى قبل از آن نیز بهترین بازیكن جام به طور غیر رسمى انتخاب مى شد كه در سال 1972 ابراهیم آشتیانى و در سال 1976 على پروین به عنوان بهترین بازیكنان جام معرفى شدند.
در 6 دوره اى كه بهترین بازیكن جام به طور رسمى انتخاب شده، ژاپنى ها با 3 عنوان ركورددار هستند. نكته دیگر آنكه فقط در 3 دوره بهترین بازیكن جام از تیم قهرمان انتخاب شده است.
5- آقای گل جام:
على دایى مهاجم گلزن تیم ملى ایران در سال 1996 با 8 گل به عنوان آقاى گلى جام دست یافت. این بیشترین تعداد گل به ثمر رسیده در یك دوره جام است و البته ركورد قبلى نیز با 7 گل در اختیار دیگر مهاجم ایرانى بهتاش فریبا بود. در 6 دوره جام ملت هاى آسیا عنوان آقاى گلى از آن گلزنان ایرانى بوده است.
6- برترین گلزن تاریخ جام"
على دایى با ۱۴ گلى كه در ۳ دوره حضورش در جام ملت هاى آسیا به ثمر رسانده است، برترین گلزن تاریخ این مسابقات است. دایى در جام ۹۶ هشت گل، در جام ۲۰۰۰ سه گل و در جام ۲۰۰۴ نیز ۳ گل به ثمر رسانده است. پس از دایى، لى دونگ گوك مهاجم كره جنوبى در ۲ دوره گذشته ۱۰ گل به ثمر رسانده و این فرصت را دارد كه در این دوره شمار گل هاى خود را افزایش دهد.
۷- بیشترین حضور در جام:
لى مینگ كاپیتان سرشناس چین با۴ دوره حضور در جام ملت هاى آسیا در بین تمام بازیكنان آسیایى ركورددار است. مینگ در ۴ دوره پیاپى در سال هاى ۱۹۹۲ و ۱۹۹۶ و ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ به همراه چین در این مسابقات حضور یافته است و ضمن انجام ۱۳ بازى، ۲ گل نیز به ثمر رسانده است.
۸- بیشترین بازى در جام:
ركوددار این عرصه نیز كسى نیست جز على دایى! كاپیتان سابق تیم ملى با انجام ۱۶ بازى در مرحله نهایى جام ملت هاى آسیا (۱۹۹۶ شش بازى، ۲۰۰۰ چهار بازى و ۲۰۰۴ شش بازى) این ركورد را به خود اختصاص داده است. پس از دایى ۲ بازیكن چینى، هائو هایدونگ و ژو بو با انجام ۱۴ بازى در رتبه بعدى قرار گرفته اند.